Szoptatás tanfolyam


Következő időpont:Érdeklődni a +36 30/456 39 24-es telefonszámon  
Farkas-Gregóczki Ritánál lehet!

Bár a természet csodálatosan megteremtette a csecsemők táplálásának legtökéletesebb módját, az oly egyszerűnek tűnő szoptatás körül mégis annyi kérdés merül fel, még akkor is, ha minden könnyedén megy. Hát még akkor, amikor nem megy zökkenőmentesen! A Babasegély Szolgálat egyszeri, 3 órás tanfolyama segítséget szeretne nyújtani azoknak, akik a szoptatás körüli témában szeretnének elmélyülni. A tanfolyamra kizárólag hölgyeket várunk, felkészülni vágyó kismamákat, esetleg gondokkal küzdő anyukákat.

Végigvesszük a szoptatás időszaka során felmerülő kérdéseket, illetve megbeszéljük azt is, hogy milyen lehetőségek vannak a csecsemő táplálására akkor, amikor már mindent megpróbáltunk, mindent kipróbáltunk, mégsem sikerült!

Amiről biztosan szó lesz:
A szoptatási idő és a szoptatás gyakorisága! Igény vagy óra szerint etessünk? Fejjek, vagy ne fejjek? Szoptatási testhelyzetek. Honnan tudhatom, hogy eleget eszik a baba, megfelelően gyarapszik? Túl lehet-e etetni egy babát? Használjunk-e mérleget? Adjak-e neki cumit? Megetettem és még mindig sír…?! Mikor kezdjük meg a hozzátáplálást? Mikor és hogyan válasszam el? Hogyan előzzük meg a mellgyulladást, kisebesedett mellbimbót? Táplálkozás a szoptatás alatt! Mit tehetek, ha sok a tejem? Mit tehetek, ha kevés? Teák, bogyók, guruk... Kitől és milyen segítséget kaphatok, ha nem sikerül a szoptatás? És mi van akkor, ha nincs (elég) anyatej…honnan lehet anyatejhez jutni? Tulajdonképpen mik is azok a tápszerek?! Bemutatunk szoptatáshoz szükséges segédeszközöket! További praktikák, tanácsok, információk egy gyakorlott védőnőtől, akinek segítségével átbeszélhettek minden szoptatás körüli kérdést!

Tematika:
-         mell anatómiája
-         a szoptatás élettana
-         szoptatási testhelyzetek
-         az első napok kihívásai
-         az anyatejes táplálás jelentősége
-         szoptatási segédeszközök bemutatása
-         táplálkozás a szoptatás alatt
-         gyógyszerek, betegségek a szoptatás alatt
-         anyatej beszerzési alternatívák, tápszerek – oep támogatások
-         szoptatási tanácsadók

Időpont: a következő tanfolyam időpontját lásd az oldal tetején!
Időtartam: 13-16 óráig 
Helyszín: Mini-Manó Babacentrum - 1149 Budapest, Nagy Lajos király útja 112. - emeleti terem 
Ár: 4.000 Ft/fő

Bejelentkezés: Farkas-Gregóczki Ritánál a +36 30/456 39 24-es számon
Online regisztráció a tanfolyamra: itt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése