Szakértőink


bajnok_ildi_kep
Bajnok Ildikó


1997-ben végeztem konduktor-tanítóként a –jelenlegi nevén- Pető András Főiskolán. Az Intézetben közel 2 évet töltöttem a korai fejlesztés területén, majd Németországban dolgoztam évekig különböző korosztályokkal. Az ottani munkáim közül szakmailag nagyon sokat profitáltam Németország egyik legnagyobb és igen elismert rehabilitációs klinikáján, ahol -teammunka keretein belül- megismertem az országban használt összes fejlesztő és terápiás módszert. 
Igyekszem szakmai tudásom folyamatosan bővíteni, ezért elsajátítottam többféle, elsődlegesen eltérő fejlődésmenetű gyermekek fejlesztésére szolgáló módszert, mozgásprogramot, így lettem alapozó terapeuta, homloklebeny tréner, elvégeztem a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének 150 órás (gyakorlat+ elmélet) masszázs tanfolyamát.
2003 óta a -jelenlegi nevén- Magyar Honvédség Egészségügyi Központja Perinatális Intenzív Centrumában, és az ahhoz tartozó ambulancián végzem –egy remekül működő szakmai csoport tagjaként- extrém kis – és kis súllyal született, valamint eltérő fejlődésmenetű babák komplex, konduktív vizsgálatát és –szükség esetén- fejlesztését szülők bevonásával. 
Emellett több munkacsoport és szülőket segítő egyesület felkért szakértőjeként dolgozom, tartok –elsődlegesen a csecsemőkori mozgásfejődéssel kapcsolatban- előadásokat szülőknek, szakembereknek, illetve végzek tanácsadást (Babasegély Szolgálat, Csodakapu Közhasznú Alapítvány, Felelős szülők Iskolája, Megalapozod a jövőd! Fejlesztő Kft., Zuglói Egészségügyi Szolgálat Rendelőintézete).
Mind a külföldi, mind az itthoni tapasztalataimra alapozva egyre fontosabbnak tartom, hogy a babák szükséges fejlesztése –az optimális módszerrel- a lehető leghamarabb megkezdődjön az eredményesség érdekében, illetve azt, hogy a különböző szakemberek ezirányú munkájukat egymással összhangban végezzék, hisz az elsődleges cél a babák megfelelő fejlődése, a családok segítése. Ugyanakkor legfontosabb számomra, hogy a rengeteg –sokszor téves- információ, hiedelem között az aggódó szülők eligazodhassanak, válaszokat, segítséget kapjanak.
Elérhetőségeim: bajnokildiko@gmail.com, +36-20-3138317

Szegedi Zoltán

Több, mint két évtizede dolgozom sürgősségi ellátásban: kezdetben koraszülött mentőn, jelenleg mentőtisztként a felnőtt akut betegellátásban. Nagyon fontosnak érzem, hogy minél több ember sajátítsa el az újraélesztés alapismereteit, hiszen Magyarországon évente ezreket hozhatnának vissza a halálból azok, akik a hirtelen zívhalál  pillanatában - utcán, bevásárlóközpontban, focipályán - annak a közelében tartózkodnak, aki azonnali segíétségre szorul. Rendszeresen oktatok elsősegélynyújtást felnőtteknek, óvodás korú gyermekeknek, alikusoknak és egészségügyi szakdolgozóknak egyaránt.

www.szegedizoltan.hu

Zsuppán Fabiola

Egészségügyi pályámat csecsemő és gyermek szakápolóként kezdtem, később mentőtiszt végzettséget szereztem a Semmelweis Egyetemen, Budapesten. 7 éve dolgozom a Heim Pál Gyermekkórház sürgősségi betegellátó osztályán. 5 éve rendszeresen oktatok felnőtt és gyermek elsősegélyt és ellátást laikusoknak, iskolai osztályoknak és egészségügyi szakdolgozóknak, leendő ápolóknak OKJ-s képzések keretében. Tagja vagyok a Heim Pál Gyermekkórház oktató csapatának, 2 éve pedig az Európai Újraélesztési Társaság okleveles instruktoraként részt veszek ápolók, mentőtisztek és orvosok gyermek újraélesztési és sürgősségi ellátási oktatásában is (EPILS, EPALS).Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése