Teddy Mackó kórháza - ingyenes gyermekprogram!Ismét eljön TEDDY MACKÓ KÓRHÁZA a Mini-Manó Babacentrumba! - INGYENES GYERMEKPROGRAM

Kedves Szülők!

Kivételesen nem Nektek, hanem gyermekeiteknek ajánlunk egy programot! A Babasegély Szolgálat indulása óta már jónéhányan felnőttek azon gyermekek közül, akiknek anyukája annak idején még kismamaként látogatott el tanfolyamainkra. Ezért gondoltuk, hogy itt az idő a gyermekeket játékosan bevonni az egészségtudatos életbe. Segítségül hívtuk a Magyar Orvostanhallgatók Szövetségét, akik foglalkozásainkon a gyerekeknek egy játékos program keretében megmutatják az általános orvosi vizsgálatok menetét, eszközeit. A gyerekek így jobban megismerkedhetnek az orvosi környezettel, ezáltal a valós helyzetben kevésbé izgulnak majd és csökken a félelmük, esetleges szorongásuk.
Ehhez nincs szükség másra, mint a macijukra, babájukra, vagy bármilyen más kedvencükre, aminek kitalált betegségét speciálisan képzett „macidoktorok” és „maci-doktornénik” segítségével együtt megvizsgálják és meggyógyítják kedvenceiket. Az állandóan jelenlévő fehér köpeny és a "csúnya, félelmetes eszközök" pedig egy idő után már fel sem tűnnek nekik. A bátrabbak pedig akár maguk is kipróbálhatják, hogyan kell az eszközöket (pl. sztetoszkópot, játék szikét, fonendoszkópot stb.) használni.
Különleges felszereléseinknek köszönhetően az érdeklődő gyerekek akár egy egész "maci-műtétet” is elvégezhetnek, egy speciális játékműtőben, beöltözve orvosi ruhába, miközben a testben rejtőző szervekkel és azok működéseivel is megismerkedhetnek.

A program célja:

• a fehér köpenytől és az ártalmatlan orvosi eszközöktől való félelem feloldása, enyhítése
• bizalom kiépítése a gyermek és az orvos között
• az orvoslás jótékony hatásának tudatosítása
• a felelősségre nevelés a mackógondozáson, gyógyításon keresztül
• az orvostudomány iránt fogékony gyermekek érdeklődésének megőrzése, kedvcsinálás
• egészségre nevelés és prevenció, a veszélyes élethelyzetek elkerülésére

A foglalkozás menetéről, illetve a jelentkezésről ide kattintva kapsz információt!

Időpont: 2014. november 22, szombat, 10-18 óráig
Helyszín: Mini-Manó Babacentrum emeleti terem
Ajánlott életkor: 3 éves kortól!
Időtartam: kb. 45 perc (természetesen függ attól is, hogy gyermeked meddig szeretne/tud/bír a foglalkozáson részt venni!)
Regisztráció a Teddy Mackó kórháza programra: ide kattintva!

A gyermeket kísérő személy, ha szeretne, szintén bent lehet a teremben! A terem befogadóképessége miatt arra kérünk mindenkit, hogy csak 1 személy menjen be a gyermekkel!

A Babasegély Szolgálat rendszeresen tart Elsősegély tanfolyamokat Szülőknek! Részletek itt: Elsősegély tanfolyam

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése