Budapesti tanfolyamaink

Felkészültem 0+ tanfolyam

A Felkészültem! 0+ tanfolyamunk keretén belül 5 órában nem csak az újraélesztési technikák alkalmazását sajátítják el a résztvevők, hanem pl. az idegen test légutakból való eltávolítását gyakorlatban is megtanulhatják, átfogó ismeretekre tehetnek szert a csecsemőket fenyegető veszélyforrásokról, leggyakoribb betegségekről, kezelésükről, megelőzésükről és személyes jellegű kérdéseikre is választ kaphatnak.
Nem könnyű kiigazodni a kórházak, ügyeletek rendszerének útvesztőjében, a gyermekek után járó állami támogatások igénylésében, oktatóink igyekeznek minden igényt kielégíteni, és részletes útmutatóval segítik a fiatal párokat abban, hogy minden esetben megtalálják a megfelelő intézményt (akár éjszaka is). Az oktatás időtartama nagyjából öt óra. A kb.12 fős csoportok óráit tapasztalt csecsemőorvosok, gyermek háziorvosok tartják.


Elsősegély 1+ tanfolyam

Az évek óta sikeresen működő 5 órás Felkészültem! 0+ tanfolyamunkat elsősorban kismamáknak, kispapáknak ajánljuk, mely az újszülöttek, csecsemők körüli betegségek, vészhelyzetek megelőzését, felismerését hivatott segíteni. Az Elsősegély 1+ tanfolyam során az egy évnél idősebb (1+-os) gyermekek szüleit szeretnénk felkészíteni bizonyos vészhelyzetek megelőzésére, kezelésére. Ez azért különösen fontos, mert gyermekeik ebben a korban vágnak neki a „világ felfedezéséhez”, ezáltal új veszélyforrásoknak vannak kitéve!

Ahogy ez a Babasegély Szolgálat tanfolyamainál megszokott, egy nagyon gyakorlatorientált, praktikus, laikusoknak összeállított anyagról van szó. Amit csak lehet, gyakorlatban (pl. idegen test eltávolítása, sebellátás, újraélesztés, sebkötözés stb.) is elsajátíthatnak a résztvevők, valamint sok képpel is illusztráljuk a tananyagot. Természetesen ezúttal is lesz lehetőség a személyes problémák, kérdések megbeszélésére.


Mumus tanfolyam

VEGYÜK ÁT EGYÜTT A TEENDŐKET! Mumus tanfolyam, azaz az első 48 óra! A Mumus tanfolyam keretében végigvesszük azokat az eseményeket, ami a baba kórházból történő hazaérkezése utáni első két nap során történik. A tanfolyam célja, hogy a kismamák, kispapák minél magabiztosabban éljék át a babával töltött első napokat. Ehhez szeretnénk nem csak elméleti, hanem sok gyakorlati útmutatót is adni, azaz gyakorlási lehetőséget!

Pontról pontra végigvesszük az eseményeket, teendőket attól a pillanattól kezdve, amikor apuka elindul a kórházba, hogy haza hozza a kis családot. Segít elkerülni az első, közösen otthon töltött nappal és éjszaka során felmerülő bizonytalanságokat, félelmeket, megválaszolni az eddig talán fel sem tett/merült kérdéseket… Segít abban is, hogy a szülők átgondoltabban, felkészültebben alakíthassák ki a baba leendő környezetét.


Ikres Mumus tanfolyam

Az első baba várása a nagy öröm mellett sok kérdést vet fel, hát még akkor, ha egyszerre több babával bővül a család (Hogy fogom szoptatni őket?! Mi van, ha nincs elég tejem kettőnek/háromnak/…?! Melyik a jobb, a párhuzamos vagy az egymás mögött elhelyezkedő ülésekkel felszerelt babakocsi?! Működik a légzésfigyelő egy ágyban két gyerekkel is?!). Ikres szülőnek lenni csodálatos dolog! (Ezt a Babasegély Szolgálat alapítói tapasztalatból tudják…) De a szépsége mellett már a várandósság alatt is rengeteg olyan különleges helyzettel találkozunk, ami nem a nagykönyvben megírtak szerint alakul. Sőt! Bár egyre többet lehet hallani, olvasni róla, mégis nehéz a valóban hasznos és hiteles információkat beszerezni.

Mi összegyűjtöttük Nektek azokat a legfőbb kérdéseket, problémákat, amik a leggyakrabban merülnek föl az ikreket várók körében. Egy négy órás tájékoztató / foglalkozás / oktatás keretében választ kaphattok kérdéseitekre, megismerhetitek a leghasznosabb „praktikákat”.
 

Szoptatás tanfolyam

Bár a természet csodálatosan megteremtette a csecsemők táplálásának legtökéletesebb módját, az oly egyszerűnek tűnő szoptatás körül mégis annyi kérdés merül fel, még akkor is, ha minden könnyedén megy. Hát még akkor, amikor nem megy zökkenőmentesen! A Babasegély Szolgálat egyszeri, 3 órás tanfolyama segítséget szeretne nyújtani azoknak, akik a szoptatás körüli témában szeretnének elmélyülni. A tanfolyamra kizárólag hölgyeket várunk, felkészülni vágyó kismamákat, esetleg gondokkal küzdő anyukákat.

Végigvesszük a szoptatás időszaka során felmerülő kérdéseket, illetve megbeszéljük azt is, hogy milyen lehetőségek vannak a csecsemő táplálására akkor, amikor már mindent megpróbáltunk, mindent kipróbáltunk, mégsem sikerült!


30 perces Betanítás - újraélesztés (légzésfigyelő mellé különösen ajánlott)
Előre egyeztetett időpontban, amolyan gyorstalpaló jelleggel, úgynevezett Betanításokat tartunk, melynek keretében a Szülők nagyjából 30 perc alatt elsajátíthatják a lélegeztetés és a szívmasszázs helyes mozdulatsorait.
Figyelem: ezek nem csoportos foglalkozások! Ebben a 30 percben csak egy, vagy max. 2 fővel foglalkozik az oktató.
Életmentő betanítás menete:
A betanítás menete összesen 30 perc. A résztvevők megtekintenek egy DVD-t, majd az azon bemutatottakat gyakorlatban is elsajátítják egy speciális, kimondottan oktatási célra kialakított gyakorló babán. Oktatónk mindenkivel egyénileg foglalkozik és addig senkit sem enged haza, míg tökéletesen el nem sajátítja az újraélesztéshez szükséges mozdulatsorokat ;)!

Bővebb információ ide kattintva!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése